Dresscodes

HUWELIJK / JAQUET

Dresscode huwelijk jacquet


Formele dresscode voor overdag

Heren dragen een jacquet, de jas in grijs of zwart met afgeronde voorpanden die tot naar achter toe rond uitlopen tot in de knieholte en een 1 knoop sluiting. De broek is grijs of zwart, gecombineerd een grijs of zwart vest en wit overhemd met liggend boord en dubbel manchet, grijze hoed en handschoenen. De schoenen zijn zwart met lederen zool en vetersluiting. Draagt u een pochet dan is deze wit.  


Dresscode dames jaquet  Dames dragen een feestelijk mantelpakje of cocktailjurkje in een glanzende stof, (rok en jas in dezelfde kleur, aangepast aan de tijd van het jaar) met hoed. De hoed mag ook binnen gedragen worden. Lengte van de rok of jurk tot op of over de knie. Bijpassend klein tasje en schoenen met hak.   

ROKKOSTUUM / WHITE TIE

OP maatgemaakt rokkostuumFormele dresscode vanaf 18.00 uur 


       Heren :  dragen een rokkostuum bestaande uit een zwarte jas, broek en wit vest. De jas heeft geen knoopsluiting en naar achter toe afgeronde panden tot in de knieholte. De broek heeft een gebreide galon aan de zijkant. Het overhemd is wit met een opstaand of liggend boord heeft parelmoerknoopjes, dubbele manchetten met (ver) zilverede manchet knopen. U draagt een witte strik, bij voorkeur zelf gestrikt en een wit pochet. Bij formele gelegenheden draagt u altijd een wit pochet. De schoenen zijn zwart (lak) en u laat het horloge thuis want gezelligheid kent geen tijd.Dresscode dames white tieDames :
dragen een lange avondjapon c.q. groot avondtoilet, van zijde of satijn (geen wol) in een kleur passend bij het seizoen. De schouders zijn bedekt. Bij de jurk worden handschoenen gedragen in de kleur van de jurk of de schoenen. Handschoenen mogen alleen afgedaan worden als een oudere dame die tot de aanwezige behoort geen handschoenen draagt of deze af doet. Sieraden draagt u over de handschoenen, geen horloge met een bijpassend klein tasje en hakschoenen.

BLACK TIE - SMOKING - CRAVATE NOIR - DINNER JACKET

Smoking nachtblauw

Formele dresscode voor de avond. 

Heren dragen een smoking in zwart of nachtblauw. Jas met sjaal kraag of dinnerjacket met satijn beklede revers. Broek met galon op de zijnaad, heeft geen riemlussen maar wordt met bretels gedragen. Optioneel zwart vest met wit overhemd en liggend boord, blinde sluiting, pické of plissé front, dubbel manchet en zwarte strik. De schoenen zijn van lakleer, het horloge laat u thuis want gezelligheid kent geen tijd.
Dresscode dames black tieDames
dragen een lange of cocktail jurk (heeft een minder formele uitstraling). De jurk dient wel uit een stuk te bestaan en heeft een lengte van op of net onder de knie. De kleur van de jurk liefst aangepast aan de tijd van het jaar. Bijpassende sieraden, schoenen en kleine tas. Handschoenen mogen wel, maar hoeven niet. De armen mogen bloot c.q. onbedekt zijn. Ook voor de dames geldt dat het beter is om geen horloge of uurwerk te dragen.


Dresscode Smoking jas ruit

het rokersjasje

Heren, van stand, hadden vroeger de gewoonte om na het diner, gescheiden van de dames, in een aparte kamer een sigaar te gaan roken. De officiële lange jas ging uit en werd verwisseld voor een fluwelen huisjasje met satijnen revers, later werd daar door de Engelse de schotse ruit ingebracht en kreeg jasje kreeg uiteindelijk de naam; rookjasje omdat het naar rook stonk. 

TENUE DE VILLE

het-Pakhuys dresscode tenue de ville


Tegenwoordig is veel mogelijk met in ogenschouw genomen dat een heer geen streepjespak
tijdens een privé diner draagt. Formeel dragen heren een effen donker blauw of grijs pak,
effen wit of lichtblauw overhemd eventueel met dun blauw of bordeaux rood streepje en
sobere das.Tenue de ville dames
Voor dames is deze dresscode minder scherp beschreven en zijn er meer mogelijkheden ook wat kleur betreft. Broekpak, mantelpak en jurkje zijn toegestaan met of zonder hoedje. Beperk de kleuren wel tot beschaafde en niet te opvallend, zakelijk zijn donkerblauw en grijs de beste kleuren. Roklengte is tot op of over de knie. Lees meer over kleur gebruik

.

SMART CASUAL - CONGRES

Dresscode smart casual


Deze stijl hangt tussen vrije tijd en zakelijke kleding in. Bij smart casual is het toegestaan om bijvoorbeeld een katoenen broek te dragen. Let op want heren dragen bij voorkeur wel een das.

Heren dragen een tweedelig pak. In effen, streep of ruiten stoffen (een ruiten stof is minder formeel dan een streep). Gecombineerd met een effen of gestreept overhemd bij voorkeur met das. 


Dames smart casual


Dames
dragen een idem kleur broekpak of mantelpakje met rok of jurk.
Roklengte is tot op of over de knie.

CLUB CASUAL – CASUAL FRIDAY - NETWERKBORREL

Casual friday netwerkborrel dresscode
Bij deze dresscode geldt dat alles in principe mag. 

Toon respect voor degene die u heeft uitgenodigd, gelegenheid of klant die u gaat bezoeken. Zorg voor stijlvolle, nette en schone kleding.
Heren dragen een tweed jasje of donkerblauwe blazer met een donkere broek.
Overhemd met enkel manchet in streep of ruit. Geen das of clubdas.


Dames casual friday dresscodeDames
dragen een combinatie van jasje met broek, rok of jurkje.
Donkere matte stoffen zijn zakelijker dan glanzende stoffen. Effen stoffen zijn zakelijker dan een ruitje.