EEN MAATPAK MAAKT DE MAN EN VROUW

Kleuren geven bewuste en onbewuste signalen af, met kleuren kan gespeeld worden en bewust doelen bepaald worden.

Kleuren kunnen positieve maar ook negatieve uitwerkingen hebben.

Blauw maatcolbert

Is een zakelijke kleur. Geeft je de hoogste autoriteit en wordt je als serieus, betrouwbaar, professioneel, en eerlijk ervaren.

Bruin: Je straalt stabiliteit & gewichtigheid uit.  Is een aardse kleur, staat voor down to earth, een prachtige kleur die veel kleur nuances bezit. Bruin is warm en geeft een stijlvolle & mooie uitstraling.

Roze blazer

Roze wordt ervaren als lief, teder, zoet, fijngevoelig en vrouwelijk. Gebruik deze kleur als accent , denk aan het overhemd, topje en de das maar houdt rekening met de omgeving waarin je verkeerd en de doelen van de dag.

Stoer zakelijke broekpak groen

Is geen zakelijke kleur, staat voor harmonie en rustgevend. Bij het dragen van groen wordt je in een zakelijke omgeving als niet serieus en nog lerend waargenomen. Voor het uitstralen van autoriteit is groen niet de juiste keuze.

Wit zorgt voor contrast en wordt ervaren als zuiver, onschuldig, fris en perfectionistisch. Je slaat de plank nooit mis als je je pak combineert met een wit hemd, blouse of top.

Turkoois damesmaatpak

Wordt niet als zakelijk ervaren. Maar gebruik je deze kleur in combinatie met een donker pak dan ervaart men je als krachtig en professioneel.

Grijs colbert

Is een zakelijke kleur. De omgeving ervaart je als intelligent, degelijk, onpartijdig, betrouwbaar en neutraal. Grijs is een statusverhogende kleur en zorgt ervoor dat je oogt als iemand die snel een besluit neemt. Daartegenover staat de kleur voor somber en saai, maar met de juiste accessoires kun je het geheel complementeren tot de juiste look.

Vrouwelijke smoking

Is geen zakelijke kleur en eigenlijk bestemd voor formele gelegenheden en de horeca. Wordt ervaren als verleidelijk, onbenaderbaar en gereserveerd maar straalt ook kracht uit.

DE EERSTE INDRUK

door Imago specialist Zabeth Van Veen