ZAKELIJKE KLEDING VOOR VROUWEN

“Een carrièrevrouw kleedt zich naar de positie die zij ambieert”

Vrouwen zijn de nieuwe mannen, ook in de mode. Terwijl de man zich steeds meer casual kleedt, kiezen vrouwen vaker voor een maatpak.

De mannen hebben het maar gemakkelijk. Voor elke gelegenheid een dresscode…
Bij zakelijke dameskleding ligt dat wat anders. Zakelijke kleding voor vrouwen (of carrièrevrouwen) kent minder ‘geschreven regels’ als het gaat om dresscodes.

Dat maakt de keuze aan de ene kant eenvoudiger, maar aan de andere kant kan een verkeerde keuze ook verkeerde aandacht oproepen. Omdat de keuze enorm is, denk aan kleuren, stoffen, prints, pasvormen of schoenen, helpen we je graag tijdens een persoonlijk stijladvies.

Ben je op zoek naar zakelijke kleding voor vrouwen? We geven je graag een paar tips:

* Een zakelijke outfit hoeft niet klassiek te zijn en mag ‘van deze tijd’ zijn.
* Zorg dat je je kleding altijd aanpast aan de omgeving, je klant of een bedrijf.
* Zoek een ‘eigen’ stijl die past bij jouw persoonlijkheid. Door uit te stralen wie je bent, ziet je omgeving direct waar je voor staat.
* Zorg dat je je comfortabel, zeker en succesvol voelt. Dan straal je dat ook uit!

Dus ben je op zoek naar zakelijke dameskleding die bij joú past? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met ons op.

Zakenvrouw & kleur & stoffen

Voor zakenvrouwen is het kiezen van de juiste kleding en kleuren niet altijd simpel, er is zoveel keuze maar vraag je je wel eens af hoe je over komt op andere? Kom je wel zo professional over als dat je voor ogen hebt? Objectief naar onszelf kijken is onmogelijk.

Lees op de pagina alles over kleuren wat kleuren voor je kunnen betekenen en hoe kleuren je kunnen helpen doelen te ondersteunen.

Kleur mag zeker in een zakelijke omgeving en zakenvrouwen mogen sterke kleuren dragen. Door een sterke kleur te dragen val je op tussen al die grijze en blauwe pakken maar let op dat je altijd een kleur kiest die bij je past. Een persoonlijke kleur analyse kan nooit kwaad.

Pas op met het dragen van een print maar een klassieke ruit daarentegen straalt rust , kracht en stabiliteit uit. Een maatpak gemaakt in een krijtstreep , straalt zakelijkheid, professionaliteit en kracht uit.

PASSENDE ZAKELIJKE KLEDING

Zorg dat de kleding goed past maar ook past bij jouw persoonlijkheid. Ben je bijvoorbeeld een stoere vrouw, trek dan geen klassiek mantelpakje aan maar denk aan een goed gesneden dames pak.

Trends en mode zijn leuk maar pas op dat je outfit nooit te bloot is, zorg ervoor dat zakelijke kleding “gekleed” blijft. Een doorschijnende blouse, te korte rok of te strakke kleding waardoor je ondergoed zichtbaar is, is geen optie

WAAR MOET DE KLEDING VAN EEN ZAKENVROUW AAN VOLDOEN?

Vroeger was schone kleding voldoende en nam men de tijd elkaar te leren kennen. Door de vele communicatie mogelijkheden en de snelheid van contacten is je uitstraling en de manier waarop je over komt van groter belang. We scannen snel en niet alleen via social media. Het beeld dat je van je jezelf etaleert moet uitstralen wie je bent en wat je kwaliteiten en ambities zijn.

ZAKELIJKE SCHOEN

Elke zakenvrouw heeft een paar klassiekers in haar collectie, de pump met punt neus. Kies voor een mooie kwalitatieve pump met een tijdloze uitstraling. Een pump met een open neus waardoor de tenen zichtbaar zijn is not done, idem is de slee hak.

ACCESIORES & SIERADEN

Deze items kunnen je outfit compleet maken maar hou het bescheiden en kies items die bij je passen. Een sjaal kan net als een stropdas je outfit maken of breken. Kies altijd voor kwaliteit omdat de uitstraling dan altijd beter is .

Een mooie tas is voor iedere zakenvrouw een must have, liever 1 mooie neutrale goed te combineren tas, dan meerdere goedkope met een cheape uitstraling. Een te grote tas is geen aanrader en een clutch is voor feestelijke momenten.

MAKE UP & PARFUM

Hou de make up bescheiden , liefst natuurlijk , wees zuinig met kleuren en overdadigheid. Een subtiele basis look ziet er professioneel en fris uit . GigiBowmer is make up artist en maakt je zakelijk zichtbaar met een professionele look.

Draag een subtiele parfum en laat de “wolk” achterwege.

PANTY’s

Volgens de etiquette zijn blote benen not done en werd een vrouw geacht panty’s te dragen. Bij twijfel altijd een panty dragen maar tegenwoordig mogen blote benen bij hoge temperaturen mits ze goed verzorgd zijn. Kies voor een panty die 1 tint donkerder is dan de huidskleur want een huidkleurige panty kan echt niet!. Let op dat een panty niet te mat of juist te glanzend is en bi voorkeur zonder prints of wevingen.

HAAR

Een zakelijke outfit kan niet zonder een verzorgd kapsel. Heb je een formele afspraak? Kies dan bij langer haar voor een opgestoken kapsel. Kijk op onze Pinterest pagina voor inspiratie.

NAGELS

Zien er uiteraard verzorgd uit en geef ze bijvoorbeeld een kleurtje passend bij je outfit maar niet te opvallend. Liever geen nagellak dan afgebladderde nagellak.

– Zakelijke kleding voor vrouwen –