ALLES OVER KLEUREN EN UITSTRALING

Een maatpak maakt de man én de vrouw.

Kleuren geven bewuste en onbewuste signalen af. Met kleuren kun je spelen en bewust je doelen bepalen. Let op: kleuren kunnen positieve, maar ook negatieve uitwerkingen hebben.
Hieronder vind je een aantal kleuren en lees je welke uitstraling je creëert.

Zakelijk maatkostuum dames en heren

Is een zakelijke kleur. Geeft je de hoogste autoriteit en wordt je als serieus, betrouwbaar, professioneel, en eerlijk ervaren.

Bruin pak op maat man en vrouw

Bruin: Je straalt stabiliteit & gewichtigheid uit. Is een aardse kleur, staat voor down to earth, een prachtige kleur die veel kleur nuances bezit. Bruin is warm en geeft een stijlvolle & mooie uitstraling.

Zakelijk roze vrouwen kostuum

Roze wordt ervaren als lief, teder, zoet, fijngevoelig en vrouwelijk. Gebruik deze kleur als accent , denk aan het overhemd, topje en de das maar houdt rekening met de omgeving waarin je verkeerd en de doelen van de dag.

Kantoor kleding carrière vrouw

Wit zorgt voor contrast en wordt ervaren als zuiver, onschuldig, fris en perfectionistisch. Je slaat de plank nooit mis als je je pak combineert met een wit hemd, blouse of top.

Turkoois dames en heren kostuum op maat

Wordt niet als zakelijk ervaren. Maar gebruik je deze kleur in combinatie met een donker pak dan ervaart men je als krachtig en professioneel.

Is een zakelijke kleur. De omgeving ervaart je als intelligent, degelijk, onpartijdig, betrouwbaar en neutraal. Grijs is een statusverhogende kleur en zorgt ervoor dat je oogt als iemand die snel een besluit neemt. Daartegenover staat de kleur voor somber en saai, maar met de juiste accessoires kun je het geheel complementeren tot de juiste look.

Zakenvrouw kleding groen

Is geen zakelijke kleur, staat voor harmonie en rustgevend. Bij het dragen van groen wordt je in een zakelijke omgeving als niet serieus en nog lerend waargenomen. Voor het uitstralen van autoriteit is groen niet de juiste keuze.

Zakelijk maatkostuum zwart

Is geen zakelijke kleur en eigenlijk bestemd voor formele gelegenheden en de horeca. Wordt ervaren als verleidelijk, onbenaderbaar en gereserveerd maar straalt ook kracht uit.

Zakelijke maatkleding dames en heren paars

Paars straalt stijl en luxe uit. Daarom is deze kleur heel geschikt voor feestelijke momenten. Paars is geen natuurlijke kleur en was vroeger niet makkelijk te maken vandaar dat deze kleur aan luxe gekoppeld wordt. Paars kan als sterke kleur gedragen worden maar ook zeer geschikt als accent kleur.

Geel maatpak dames en heren

Geel staat voor warmte, optimisme en vrolijkheid. Is goed te gebruiken om zelfvertrouwen uit te stralen of wanneer je hulp nodig hebt bij het maken van beslissingen, geel verbeterd namelijk het denkproces. Is tevens een goede kleur voor momenten waarbij contacten gelegd worden want deze kleur stimuleert gevoelens van warmte.

DE EERSTE INDRUK

door Imago specialist Zabeth Van Veen