Kleuren

Kleuren geven bewuste en onbewuste signalen af, met kleuren kan gespeeld worden en bewuste doelen bepaald worden. Kleuren kunnen positieve maar ook negatieve uitwerkingen hebben.

Donker blauw

Is een zakelijke kleur. Geeft u de hoogste autoriteit en u wordt als serieus, betrouwbaar, professioneel, en eerlijk ervaren.

Grijs

Is een zakelijke kleur. Uw omgeving ervaart u als intelligent, degelijk, onpartijdig, betrouwbaar en neutraal. Grijs is een statusverhogende kleur en zorgt ervoor dat u oogt als iemand die snel een besluit neemt. Daartegenover staat de kleur voor somber en saai, maar met de juiste accessoires kunt u het geheel complementeren tot de juiste look.

Zwart

Is geen zakelijke kleur maar bestemd voor formele gelegenheden en de horeca. Wordt ervaren als verleidelijk, onbenaderbaar en gereserveerd maar straalt ook kracht uit.

WIT

Wit zorgt voor contrast en wordt ervaren als zuiver, onschuldig, fris en perfectionistisch. U slaat de plank nooit mis als u uw pak combineert met een wit hemd, blouse of top.

Rood

Is geen zakelijke kleur, wordt ervaren als warm, vastbesloten, dynamisch, krachtig en agressief. Rood geeft ook dominantie/zelfverzekerdheid aan. Deze kleur vraagt ongemerkt meteen de aandacht.

GROEN

Is geen zakelijke kleur, staat voor harmonie en rustgevend. Bij het dragen van groen wordt u in een zakelijke omgeving als niet serieus en nog lerend waargenomen. Voor het uitstralen van autoriteit is groen niet de juiste keuze.

TURKOOIS


Wordt niet als zakelijk ervaren. Maar gebruikt u deze kleur in combinatie met een donker pak dan ervaart men u als krachtig en professioneel.

ROZE

Is geen zakelijke kleur, wordt ervaren als lief, teder, zoet, fijngevoelig en vrouwelijk. Gebruik deze kleur als accent , denk aan het overhemd, topje en de das maar houdt rekening met de omgeving waarin u verkeerd en de doelen van de dag.

PAARS

IS geen zakelijke kleur, wordt ervaren als krachtig, nobel en creatief. Waarbij donkerpaars de verantwoordelijkheid onderschrijft en u in paars kracht uitstraalt.

GOUD EN ZILVER

Zijn geschikt voor feestelijke kleding, sieraden en andere accessoires.