Geef maatkleding de aandacht die het verdient  voor een langere levens duur en optimaal draag comfort.

Draag jouw maatpak niet te lang achter elkaar. Hang het colbert uit op de bijgeleverde hanger, deze is passend aan de schouderbreedte. Laat de knopen open zodat panden netjes over elkaar vallen en in rust kunnen uithangen.

Hang de broek ondersteboven aan een broek hanger en laat de knopen open. Bijpersen met een stoomstrijkijzer is mogelijk mits je er een vochtige doek tussen legt, niet duwen.

Borstel het maatkostuum regelmatig af met een zachte borstel, wol heeft de neiging vet te worden en daardoor vuil aan te trekken.

Check regelmatig of de knopen nog goed vast zitten. Geef bij het stomen mee dat de  knopen over het algemeen van natuurlijke materialen zijn gemaakt en daardoor kwetsbaarder. Knopen kunnen tijdens reinigen breken daarom dient de stomerij een kapje over de knopen te plaatsen. Tevens mogen revers niet platgeperst worden, deze dienen te rollen.

MAATHEMD-BLOUSE

Onze maathemden en blouses worden over het algemeen gemaakt van de mooiste (Egyptisch) katoenen.  Was het hemd op max. 40 graden, bij voorkeur op 30 graden, katoen heeft de neiging tot krimpen. Haal de baleinen voor het wassen uit uw kraag en plaats deze na het strijken weer terug. Dep de manchetten en kraag met groene zeep en was het hemd binnenste buiten. Klop het hemd na het wassen goed uit, overhemd mag niet in de droger. Binnenste buiten strijken en gaat het makkelijkst als het hemd nog een beetje vochtig is.

Parelmoer knopen zijn een natuurproduct. Daardoor kwetsbaarder en kunnen tijdens het reinigen stukjes afbreken. Door te wassen in een waszak kan dit veelal voorkomen worden.

DAS

Haal de knoop uit de das, hang deze uit of rol zorgvuldig op. Bijpersen mag maar met een vochtige doek ertussen en niet duwen. Zijde dassen kunnen alleen chemisch gereinigd worden. Kleine vlekjes dient u direct met water te verwijderen maar voorzichtig deppen. Mocht dit niet werken dan kunt uw das (opgerold) in een potje met wasbenzine stoppen, laat een nacht staan en daarna . De wasbenzine zal verdampen en de geur verdwijnen.

STOMERIJ SERVICE

Wij adviseren stomerijen van Clean Earth cleaning waarop basis van de GreenEarth methode uw maatkleding op gepaste en milieu vriendelijke wijze wordt gereinigd en geen last meer van chemische luchtjes. Na het reinigen wordt uw Kleding handmatig en op een pop geperst waardoor de perfecte pasvorm behouden blijft.
Zie hier hoe uw maatkleding gereinigd en geperst wordt.

MOTTEN

Motten leven graag in het donker en houden van “vieze” kleding. Motten eten de eiwitvezels in wol op waardoor gaatjes ontstaan. Verder zijn ze gek op bont, veren en haar. Zorg er dus voor dat uw kleding schoon in de kast hangt en of weggeborgen wordt in een kleding hoes. Motten hebben een hekel aan geuren als lavendel en Roosmarijn.