Formele dresscode voor de avond.

Heren dragen een smoking in zwart of nachtblauw. Jas met sjaal kraag of dinnerjacket met satijn beklede revers. Broek met galon op de zijnaad, heeft geen riemlussen maar wordt met bretels gedragen. Optioneel zwart vest met wit overhemd en liggend boord, blinde sluiting, pické of plissé front, dubbel manchet en zwarte strik. De schoenen zijn van lakleer, het horloge laat u thuis want gezelligheid kent geen tijd

Dames dragen een lange of cocktail jurk (heeft een minder formele uitstraling). De jurk dient wel uit een stuk te bestaan en heeft een lengte van op of net onder de knie. De kleur van de jurk liefst aangepast aan de tijd van het jaar. Bijpassende sieraden, schoenen en kleine tas. Handschoenen mogen wel, maar hoeven niet. De armen mogen bloot c.q. onbedekt zijn. Ook voor de dames geldt dat het beter is om geen horloge of uurwerk te dragen.

 

het rokersjasje

Heren, van stand, hadden vroeger de gewoonte om na het diner, gescheiden van de dames, in een aparte kamer een sigaar te gaan roken. De officiële lange jas ging uit en werd verwisseld voor een fluwelen huisjasje met satijnen revers, later werd daar door de Engelse de schotse ruit ingebracht en kreeg jasje kreeg uiteindelijk de naam; rookjasje omdat het naar rook stonk.